Klara teoriprovet tips

Ett körkortsprov består ju som bekant av kunskapsprovet (teoriprov) och körprovet (uppkörningen). I denna del ger vi en rad bra tips som låter dig fixa körkortsprovets teoretiska del utan problem! Det är trots allt ofta just teoriprovet som många har svårare med.

Det första tipset är att börja plugga i tid. Det är i princip omöjligt att lära in all teori man behöver för att klara körkortsprovets teoridel om man är ute i sista stund – informationsmängden man behöver ta in är helt enkelt för stor. Särskilt om man pluggar på egen hand, går man en intensivkurs blir det ju lite annorlunda eftersom man pluggar under organiserade former.

Plugga inför körkortsprov online

Det andra tipset är att du pluggar inför ditt körkortsprov online. Nuförtiden är körkortsfrågor nämligen ett av de populäraste och bästa sätten att plugga på. Hur fungerar då dessa körkortsfrågor? Jo, tjänsten är uppbyggd som det riktiga teoriprovet – indelningarna följer teoriprovets indelningar, dessutom kan du göra kunskapsprov med samma premisser som det riktiga kunskapsprovet. På så sätt kan du alltså plugga in inte bara teorin utan även få provvana.

Om du pluggar för körkortsprov online är det viktigt att du noga läser igenom svaren på alla frågorna, d.v.s. förklaringarna till varför svar X är rätt eller fel. På så sätt kommer du kunna svara även på likartade frågor som kommer på kunskapsprovet.

En annan bra funktion med körkortsprov online är att du kan skapa test som består av frågor som du tidigare svarat fel på – och på så sätt täppa igen dina kunskapsluckor.

Körkortsprovet – några slutgiltiga tips

Kom också ihåg att inte stressa och ta det lugnt när du väl sitter och skriver ditt körkortsprov. Har du förberett dig noggrant borde det inte vara några problem – läs frågorna ordentligt, läs svarsalternativen noga och välj det svar du tror är rätt. Om du tvekar, använd uteslutningsmetoden – ofta kan du utesluta ett eller fler alternativ eftersom de faller på sin egen orimlighet eller är helt ologiska. Försök sedan lista ut vilket svar som är rätt.

Om du trots det inte lyckas gå luska ut rätt svar, chansa! Uteslut de alternativ som är fel först, på så sätt kan du öka chansen att du gissar rätt även om du inte vet rätt alternativ, och sedan är det bara att chansa!

Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *